會員登入 : 密碼 : 新人註冊
Beautyadd
首頁美容討論區購物區美容院優惠報料熱線 美容院最新評語

請介紹做facial

易拎

新手學妹

請介紹做facial

請問有冇好美容中心介紹做facial
我想找屯門區 / 上環區/ 灣仔區
我之前join那間次次走時面都紅紅腫腫似蚊叮了,所以不想續
thanks

南風瑾

中級會員

引用:
原帖由 易拎 於 2007-12-25 10:16 發表
thanks
紅紅腫腫會否因為你的皮膚太敏感,
我的皮膚都是非常麻煩又敏感,生滿暗瘡,我以前在Physical 的時候,最怕做針清,因為會全張臉都會紅和有一點一點紅點.

最近,我試做了一間在荃灣,近地鐵站的城市廣場24/F叫儷瀛,都不錯.  
我剛剛開了一個course, 5次送1次,$940, 做美白保濕護理的.

我聽美容師話以前舖頭本來在地鐵站,南豐,十一月才新搬去城市廣場,有試做價 $100,你即管可以打電話問下. 2406 2678

我做開的美容師叫 Dorothy So, 她說多數客人都叫她亞so.(我以經約了30/12 17:00)

希望可以幫到你啦. (雖然不是你想要的地區.)

油性暗瘡皮膚!!悉心照料後已有"起色”,大家不妨交換一下心得吧!!

易拎

新手學妹

我只有做過兩間:
一間在油麻地,做後離開面都不會紅腫,更是白淨了的,皮膚有好轉的(但轉了工不近我,所以冇續)
而對上的一間,地點極近我,屋企樓下,頭髮亂了都不緊要,但可惜...做後離開面已紅腫,第二天又會生腫瘡的
所以要選一間適合自己的也不容易

南風瑾

中級會員

引用:
原帖由 易拎 於 2007-12-25 15:54 發表
我只有做過兩間:
一間在油麻地,做後離開面都不會紅腫,更是白淨了的,皮膚有好轉的(但轉了工不近我,所以冇續)
而對上的一間,地點極近我,屋企樓下,頭髮亂了都不緊要,但可惜...做後離開面已紅腫,第二天又會生腫瘡的
所以 ...
讓我問問其他的 sis 有沒有好介紹!!

油性暗瘡皮膚!!悉心照料後已有"起色”,大家不妨交換一下心得吧!!

南風瑾

中級會員

引用:
原帖由 易拎 於 2007-12-25 15:54 發表
我只有做過兩間:
所以 ...
多口問一句,你以前用的油麻地那一間叫什麼名字,你可以 click 首頁報料 bor.
click "找不到美容院"

易拎

新手學妹

我之前在油麻地的那間叫做 "維美",在銀座廣場15樓
$128一次, 要比10次錢的 (即$1280)
他們的面部護理程序都不外乎洗面,磨砂,人手針清,消炎,倒膜,而沒有按肩頸的
做完離開時面部大致沒有紅腫的,照鏡更是白了,乾淨的
環境舒適的,乾淨整齊,獨立房,有收音機/音樂聽的
我亦曾在這間脫墨,以大小平凸來計價錢的,幾十至幾百,方法是用藥水,大概也不痛的,效果幾好

南風瑾

中級會員

引用:
原帖由 易拎 於 2007-12-28 01:09 發表
我之前在油麻地的那間叫做 "維美",在銀座廣場15樓
$128一次, 要比10次錢的 (即$1280)
他們的面部護理程序都不外乎洗面,磨砂,人手針清,消炎,倒膜,而沒有按肩頸的
做完離開時面部大致沒有紅腫的,照鏡更是白了,乾淨的
...
$128/time, ok bor.   
公道點說,通常做完facial一定會白一點,我會看看一兩個小時候的效果.
仲未有資料 tim, 我聽過朋友講有一間在西營盤幾好,不過我未check 到呀~~~~~~~~

柯南

一星會員

引用:
原帖由 易拎 於 2007-12-25 10:16 發表
thanks
請問你住邊架?  
我同朋友傾開,佢話佢住既新屯門中心2/f,有間都唔錯,響新屯門中心最耐,
不過佢自己近來少做左facial......

倪鈴美容護膚中心
電話 : 24543098      
地址 : 屯門 新屯門中心商場 2/F

原來屯門好大,每個村都有唔同既salon,
呢個電話我都係響 beautyadd.com首頁搵架.

易拎

新手學妹

係呀, 屯門都有好多條村,有D村仲相隔搭車要半小時啊
你所介紹的新屯門中心, 都在我附近..., 我在屯門碼頭, 步行去都要15分鐘以上

柯南

一星會員

引用:
原帖由 易拎 於 2007-12-28 22:17 發表
係呀, 屯門都有好多條村,有D村仲相隔搭車要半小時啊
你所介紹的新屯門中心, 都在我附近..., 我在屯門碼頭, 步行去都要15分鐘以上
ic, 屯門真係好大...... 即係美樂,蝴蝶村會迎你一點啊...
慧妍美容護膚中心
電話 : 24414480      
地址 : 屯門 美樂花園商場

儷影美容纖體中心
電話 : 81005259      
地址 : 屯門 蝴蝶村商業中心

曼麗美容中心
電話 : 24644998      

美姿舍護膚美容減肥中心
電話 : 24555223      

卓欣專業美容中心
電話 : 24678866      

moon2

中級會員

我尋日去做 facial, 都ok 架,不過近佐敦站, 似乎不是你地的區啊.
”中性膚質的工作狂!”
”日出而作,日入又作-長期睡不夠的月光光!”

Processed in 0.018424 second(s), 10 queries{if 0}, Gzip enabled.