會員登入 : 密碼 : 新人註冊
Beautyadd
首頁美容討論區購物區美容院優惠報料熱線 美容院最新評語

你地怕唔怕做老姑婆啊?

Bonnie

中級會員

你地怕唔怕做老姑婆啊?

我咁大個女都未拍過拖啊,唉!
唔知會唔會嫁唔出呢?

Angle

基本會員

我宜家都驚緊啊!
我咁大個人,又無儲開錢,又無bf,唉.....

壞女生~

一星會員

我都驚喇~
雖然話係有男朋友~
不過佢都未諗結婚喇~
可能佢仲未定性喇~
SO我覺得女人都係靠自己好D啊~
不過我都無儲開錢~
月月清啊~HELP~~~
~真正愛你的人,不會說許多愛你的話卻會做許多愛你的事...

亞比比

中級會員

引用:
原帖由 Bonnie 於 2007-11-13 10:40 發表
我咁大個女都未拍過拖啊,唉!
唔知會唔會嫁唔出呢?
樓主你幾多歲先? 咁快咁絕望? 你地認為幾多歲未嫁就會有 potential 成為老姑婆(終身單身)?
我認為
30+ 從來未嫁, 就有30% 成為老姑婆
35+ 從來未嫁, 就有50% 成為老姑婆
40+ 從來未嫁, 就有70% 成為老姑婆
45+ 從來未嫁, 就有85% 成為老姑婆
50+ 從來未嫁, 就有95% 成為老姑婆
55+ 從來未嫁, 就有98% 成為老姑婆 (最後2%,留番俾奇蹟出現)

gogo

中級會員

引用:
原帖由 亞比比 於 2007-11-13 11:58 發表

樓主你幾多歲先? 咁快咁絕望? 你地認為幾多歲未嫁就會有 potential 成為老姑婆(終身單身)?
我認為
45+ 從 ...
我都有男朋友~~
不過都驚做老姑婆ga~
不過我而家已經20+ ga喇~~~

Bonnie

中級會員

引用:
原帖由 亞比比 於 2007-11-13 11:58 發表

我認為
45+ 從 ...
我都就快30喇~
但一次拖都未拍過~
唔驚就假喇~

Bonnie

中級會員

引用:
原帖由 gogo 於 2007-11-13 12:41 發表

我都有男朋友~~
不過都驚做老姑婆ga~
20+之嘛~
仲有大把機會喇~

gogo

中級會員

引用:
原帖由 Bonnie 於 2007-11-13 13:55 發表

20+之嘛~
仲有大把機會喇~
生活圈子窄ja你...
你只下擴大自己既生活圈子...
就會多d機會認識身邊既朋友ga喇~^^

Bonnie

中級會員

引用:
原帖由 gogo 於 2007-11-13 14:09 發表

生活圈子窄ja你...
你只下擴大自己既生活圈子...
就會多d機會認識身邊既朋友ga喇~^^
都唔係嫁~
我都好多朋友既~
但唔知點解d男仔對我就....
可能我唔靚掛~

柯南

一星會員

引用:
原帖由 gogo 於 2007-11-13 12:41 發表

我都有男朋友~~
不過都驚做老姑婆ga~
20+就經已咁驚!你幾時驚到老呀!!:lol

gogo

中級會員

引用:
原帖由 柯南 於 2007-11-13 23:41 發表

20+就經已咁驚!你幾時驚到老呀!!
唔知ga~~
好多野都驚ga啦我~~~haha~

小新

基本會員

老姑婆係唔係一d 脾氣古怪,單身放工無所事事,見男人就踩既怪物?
嘩,我公司有一個,日日都對住人,特別係男人發脾氣,老細(男的)都頂佢唔順.

小路

二星會員

我要做獨立女性 , 所以唔一定要嫁 , 隨緣啦 , 現在大把女仔都唔嫁 , 我有個 sis 30++++++ , 樣樣都 ok, 有樓, 有車, 有樣, 做教書的 , 單身一個都唔知幾 happy .
神燈中的小精靈

moon2

中級會員

怕架! 我亞媽今日問我幾時嫁?
我男朋友份工周圍飛,我又忙到死......
不過,我都想搵日同bf 傾下,女仔主動問人幾時結婚,係唔係好..唔知點呀......  

小新

基本會員

引用:
原帖由 moon2 於 2007-12-10 23:45 發表
怕架! 我亞媽今日問我幾時嫁?
我男朋友份工周圍飛,我又忙到死......
不過,我都想搵日同bf 傾下,女仔主動問人幾時結婚,係唔係好..唔知點呀......   ...
通常男人唔會自己自動話好想結婚, 呢個係我個人的見解.
"未到97, 死都話維持現狀,迫到去死角,先死死地同你簽份聯合聲明."

如果你好想結婚,都可以開心見誠同你個bf 講下.

Processed in 0.037560 second(s), 8 queries{if 0}, Gzip enabled.